Lapscheure

door aasgier

Lapscheure

Lapscheure is een dorpje in West-Vlaanderen. Ik vond het een inspirerende naam en verzon er dit verhaaltje bij dat ik in de vorm van een kinderboek goot. Natuurlijk heb ik Lapscheure ook even bezocht, en het verschilde niet veel van het beeld dat ik er van had. Zo werden we bijvoorbeeld niet bediend in het locale café, ondanks het feit dat het vol zat met mensen die net van de mis kwamen. Fictieve genocide leek me dus wel op zijn plaats.
Van Lapscheure maakte ik ook een filmpje, met vertelling door Katrijn Van Bouwel, dat een dag lang vertoond werd tijdens Kulturama 2011 in Leuven.
Download hier de PDF van dit boekje, en leer er misschien uw kinderen iets mee bij over negatieve theologie:
Nederlandse versie: Lapscheure_Kolja

Ragrenton (an approximation in English of what the actual name ‘Lapscheure’ suggests) is a small village in the west of Flanders. The name inspired me to make up this story, which I put in the guise of a children’s book. I made a brief visit to Lapscheure too of course, and it’s wasn’t much different from how I had imagined it to be. For example, we didn’t get any service in the local pub, despite it being full of people who had just come back from mass. So fictional genocide seemed appropriate.
Download the PDF of the book here, and maybe use it to teach your children some negative theology.
English version: Ragrenton_Kolja

Advertenties